Netwerk

 

Everyday Webhosting beschikt over een hoogwaardig netwerk in het moderne datacenter Easynet te Amsterdam.
Easynet Nederland is opgericht in 1999 en gevestigd in Amsterdam. In maart 2004 is Novaxess Beheer Groep onderdeel geworden
van de Easynet Group. Met de toevoeging van Novaxess zijn de Nederlandse activiteiten aanzienlijk versterkt.

Het Easynet IP-netwerk is volledig redundant opgebouwd en is exclusief beschikbaar voor bedrijven. Dit betekent dat Easynet geen consumenten toelaat op haar netwerk. De redundantie van het netwerk verzekert onze klanten van een continue connectie met het internet met een zeer hoge beschikbaarheid.
De routers staan ook in een redundante opstelling. Alle verbindingen komen verspreid over de routers binnen, mocht 1 router uitvallen, dan draait het netwerk door op een andere router.
Alle routers en switches die in een redundante opstelling staan, zijn aangesloten op aparte stroomgroepen, mocht er een zekering doorslaan, dan zal niet het gehele netwerk hierdoor offline gaan.
Everyday Webhosting beschikt over fysiek gescheiden netwerken. Een extern netwerk (naar internet), een intern netwerk (voor intern verkeer) en een backup netwerk (voor backups). Deze 3 netwerken zijn fysiek van elkaar gescheiden en maken gebruik van eigen switches. Onze apparatuur is vanzelfsprekend aangesloten op dubbel uitgevoerde stroomvoorzieningen. Mocht in het datacenter onverhoopt de stroom toch wegvallen dan zullen generatoren het werk overnemen.

* 5.000 m² hostingruimte met o.a. cages en suites

* UPS optimale lucht- en temperatuurkwaliteit

* Redundante energietoevoer

* Redundante netwerken

* Battery back-up

* Eigen back-up generatoren

* 24 x 7 fysieke bewaking

* Zeer strenge beveiliging

* AMS-IX 2×10 Gbps
* BNIX 1 Gbps
* DE-CIX 1 Gbps
* Abovenet 7×1 Gbps
* KPN Eurorings 1×10 Gbps
* MCI 2×1 Gbps
* Teleglobe 2×1 Gbp
* TeliaSonera 8×1 Gbps 

Backup

Everyday Webhosting maakt gebruik van een NAS (Network Attached Storage) backup-systeem. Hiermee worden alle virtual servers zoals webservers, mailserver, databaseservers e.d. (die ook al standaard zijn uitgerust met RAID-mirror) dagelijks gebackupt. Er wordt tot en met 5 dagen een back-up bewaard.

Alle back-ups zijn bedoeld om bij server-crashes schade weer snel te kunnen herstellen. U dient daarom zelf een back-up te maken van uw eigen data geplaatst binnen het Everyday Webhosting netwerk. Dit neemt uiteraard niet weg dat Everyday Webhosting u graag helpt bij het terugzetten van een per ongeluk verwijderde / overschreven bestand binnen uw website. Everyday Webhosting wil u helpen waar dat kan, dus ook met bijvoorbeeld een back-up van uw website terugzetten.

 

Verbindingen

De servers hebben een snelle 100 of 1000Mbit/s-verbinding met de rest van de wereld. De bandbreedte wordt niet, zoals vele providers wel doen, gelimiteerd. Bovendien is er meer dan genoeg capaciteit voor een eventuele plotselinge toename in het dataverkeer. Deze zal dan dus ook geen problemen opleveren voor uw website.

 

Kwaliteit

Alle virtual webhosting pakketten zijn aangesloten op (Cisco) netwerkapparatuur. Wat betreft de server- hardware zijn ze ondergebracht op snelle, moderne A-merk servers (o.a. IBM en Supermicro), wat de snelheid van uw website of applicatie ten goede komt.
Het Everyday Webhosting virtual netwerk wordt beschermd door hardwarematige Cisco firewalls welke de veiligheid fors verbeterd.
Alle Everyday Webhosting servers zijn uitgerust met hardwarematige raid controllers. Dat wil zeggen dat in iedere server minimaal twee harddisks zitten (meestal 3), waarbij uw website tegelijk op beide harde schijven geplaatst wordt. Op beide harddisks wordt dus op hetzelfde moment exact dezelfde data opgeslagen voor een optimale betrouwbaarheid. Mocht een van de harddisks onverhoopt uitvallen (het blijven nu eenmaal computers) dan neemt de andere harddisk het werk automatisch over. Daarnaast wordt uiteraard van elke server elke nacht een back-up gemaakt.