Handige Downloads

 

Hieronder vind u allerlei downloads die handig kan zijn voor het beheren en onderhouden van uw website. Het betreffen zowel handleidingen en tools. De meeste downloads zijn freeware of hebben een evaluatieperiode (Winzip) waarin ze gratis gebruikt mogen worden. Dit houdt in dat u ze gewoon mag downloaden, installeren en gebruiken.

                                                                                         

7Zip (32-bit) of 7Zip (64-bit):
Een gratis programma om bestanden te kunnen “zippen” oftewel kleiner maken. Hierdoor zijn ze sneller te mailen of te downloaden. Een must voor iedereen met een website. Dit is het alternatief voor Winzip, waar je voor moet betalen.

 

PDF:
Vaak worden voor handleidingen PDF bestanden gebruikt en hiervoor heeft u Acrobat Reader nodig. Door op bovenstaande link te klikken, kunt u zelf aangeven welke Windows (of andere) versie u gebruikt. Daarna kunt u gelijk de juiste Acrobat Reader downloaden. Na installatie kunt alle PDF bestanden lezen.

 

MySQL Control Center:
Dit is voor de ervaren gebruiken die met MySQL werkt. Hiermee kan de database en tabellen bewerkt worden. Ideaal om vanaf je eigen PC een connectie te maken met de database op de webserver.

 

MY SQL Administrator:
Een ideale tool om back-ups te maken van je eigen MySQL database. Ons advies is om de tool te installeren en daarna eerst een test met Back-up en Restore te doen. Het werkt perfect, maar om te voorkomen dat je de eerste keer iets fout zou kunnen doen is een test aan te bevelen.

 

Blade FTP 2.0:
Met deze gratis tool kunt u uw website uploaden naar het internet. Er zijn diverse gratis en niet gratis tools beschikbaar, maar met deze kunt u zeker uit de voeten.