DirectAdmin – Diversen

1) Site Redirectie
2) Bestandsrechten begrijpen
3) CGI Scripts
4) Perl Modules
5) PHP Scripts

 

Site Redirectie

Om toegang te hebben tot site redirection klikt u op “Advanced Tools” vanuit het controle paneel en daarna op “Site Redirection”. Site redirection staat u toe om bezoekers door te sturen naar een ander punt op uw site of naar een geheel andere site.

Voer een slash (/) in op het gebied van de “Local URL Path” om alle bezoekers door te sturen naar uw domein (http://www.uwdomeinnaam.com/).

 

404 Error Pagina’s

Error pagina’s staan u toe om te controleren wat bezoekers zien wanneer zij deze soorten fouten tegenkomen:

401 Onbevoegd (de bezoeker heeft geen toestemming om de file/directory te bekijken)
403 Verboden (toegang tot de file/directory is niet mogelijk)
404 De file of directory wordt niet gevonden
500 Een fout kwam op de server voor

Aanpassen van de Error Pagina’s
Er zijn twee manieren om error pagina’s te veranderen.

Methode 1:
Vanuit het Error Page menu, klikt u op de file name of de error pagina die u wilt veranderen. Er zal een textbox verschijnen, waarin u uw HTML code kan invoeren.

Method 2:
Creëer de files zelf in een HTML editor en upload deze naar uw public_html directory. De files moeten de .shtml extensie hebben.

 

Bestandsrechten begrijpen

Bestandsrechten bepalen wie een bestand kan/mag lezen , schrijven en uitvoeren. Wanneer er in een script documentatie de vraag krijgt om de CHMOD rechten aan te passen, betekent dit dat u het script moet aanpassen op de bestandsrechten. Dit kan gebeuren met vrijwel ieder FTP programma, of met de ingebouwde file manager uit het control panel.

Een paar veel gebruikte voorbeelden van bestandsrechten zijn:

600 Maakt een file ontoegankelijk
644 Leesbaar voor iedereen (b.v. HTML documenten)
666 Bestand kan worden gelezen en worden gewijzigd
755 Bestand kan door iedereen worden gelezen en worden uitgevoerd
777 Programmeerbaar en uitvoerbaar door iedereen (gebruik met voorzichtigheid)

De meeste scripts gebruiken 755 als permissie. Raadpleeg de handleiding van uw script voor een uitgebreide uitleg. Op de upload pagina wordt uitgelegd hoe u deze permissies kunt wijzigen.

 

CGI Scripts

Indien u CGI scripts gebruikt dan moeten deze in de cgi-bin map worden geplaatst. De cgi-bin map bevindt zich in uw public_html map. Indien u een script wil gaan gebruiken in een subdomein dient u hier ook een cgi-bin map aan te maken.

Uploading CGI Scripts
Wanneer u gebruik maakt van FTP is het zeer belangrijk om uw script bestanden (b.v. .cgi en .pl) te uploaden in ASCII mode. Uw script zal namelijk niet werken als u het upload in binary of auto mode! Als “auto” is geselecteerd, zorg er dan voor dat .cgi en .pl worden beschouwd als ASCII files door uw FTP cliënt. De scripts zullen niet correct worden uitgevoerd als zij worden geupload in de binary mode.

Programma Paden
De volgende locaties zijn nodig voor de meeste scripts.

Pad naar perl: /usr/bin/perl
Pad naar sendmail: /usr/sbin/sendmail
CGI URL: http://www.uwdomeinnaam.com/cgi-bin/script.cgi
Subdomein CGI URL: http://subdomein.uwdomeinnaam.com/cgi-bin/script.cgi
Pad naar cgi-bin: /home/username/domains/uwdomeinnaam.com/public_html/cgi-bin
Pad naar cgi-bin (subdomein): /home/username/domains/uwdomeinnaam.com/public_html/subdomain/cgi-bin

 

Perl Modules

Bekijken van geïnstalleerde Perl Modules
In het hoofdmenu onder het kopje “Uw Account” klikt u op “Geïnstalleerde Perl Modules”.

In de bovenstaande afbeelding ziet u een klein fragment van de geïnstalleerde Perl modules. Als het CGI script bepaalde Perl modules gebruikt kunt u hier controleren of deze is geïnstalleerd. Indien de module niet is geïnstalleerd kunt u uw script niet gebruiken.

 

PHP Scripts

PHP scripts zijn volledig ondersteund op onze servers. Houdt u er rekening mee dat de safemode standaard aan staat op onze server. Raadpleeg de handleiding van uw script voor een correcte installatie. U kunt diverse PHP scripts kant en klaar downloaden van b.v.: http://www.hotscripts.com

Toegang tot phpMyAdmin

phpMyAdmin is een programma dat u helpt met het onderhouden, aanmaken en wijzigen van uw databases. U kunt SQL statements uitvoeren, werken met velden (toevoegen, uitgeven, verwijderen), werken met tabellen (creëren, veranderen), creëer extra gegevensbestanden(databases), en veel meer. phpMyAdmin is bedoeld voor mensen met enige kennis van SQL en PHP. De meeste PHP scripts zullen automatisch een database voor u installeren zodat u waarschijnlijk phpMyAdmin niet nodig heeft.

phpMyAdmin is te bereiken via
http://www.uwdomeinnaam.com/phpMyAdmin
.
Meer informatie over phpMyAdmin kunt u vinden op http://www.phpmyadmin.net/

 

Terug naar het DirectAdmin overzicht !!